O meni

Moje ime je Ula Rozman in že od malih nog sem oboževala živali – najbolj med njimi pse in konje. S sestro Kajo sva si kar nekaj let želeli psa, leta 2003 pa se nama je želja uresničila in v začetku poletnih počitnic je naš dom zaživel z novim družinskim članom – tibetanskim terierjem Brikom. Vzrediteljica Tatjana Siročič nam je povedala, da obstajajo tudi pasje razstave in da bi bilo lepo, če bi Brika prijavili vsaj na eno. Odločitev je padla in Brik je uspešno prestal prvo razstavo. S Kajo nama je bila razstava všeč, zato sva se odločili, da bova obiskali še kako. Takrat je Brika razstavljala Kaja, jaz pa sem ju pridno spodbujala zunaj ringa.

Kar nekaj let kasneje, natančneje decembra 2006, na razstavi v Celju, pa sem se bolj za šalo kot za res prijavila na tekmovanje Junior Handling in pristala na 3. Mestu! To me je vzpodbudilo, da sem se za Junior Handling začel bolj zanimati. Nekaj časa sem tekmovala še v mlajši skupini, nato sem se pridružila starejši, kjer je postajalo tekmovanje že bolj resno. Udeleževala sem se vedno več razstav in temu so sledili tudi vedno boljši rezultati! Junior Handlingu je sledilo tudi ''dog handling'' oziroma razstavljanje psov v ringih. Najprej sem pomagala razstavljati znancem in prijateljem, krog poznanstev pa se mi je bliskovito širil.

Z Junior Handlingom sem z osemnajstimi leti zaključila, vendar se še vedno ukvarjam z razstavljanjem psov. Udeležujem se razstav po Sloveniji in tudi izven meja, k sebi sprejemam pse na trening in razstavljanje, ter imam tudi individualne treninge razstavljanja psov in Junior Handlinga.

Zahvale

O meniRada bi se zahvalila moji zlati mamici Mateji Rozman, ki me spodbuja na vsakem koraku in brez katere ne bi prišel Brik v našo družino, moji sestri Kaji Rozman Hrženjak, ki mi je pomagala pri pridobivanju informacij, poznanstev in izkušenj in moji babici Olgi Bobnič, ki vedno skrbi zame, se veseli za vse rezultate in me s tem tudi spodbuja, ter mojemu fantu Klemnu Putarju, ki mi pomaga in me spremlja po razstavah preko fotografskega objektiva. HVALA, brez vas danes ne bi bila tukaj, kjer sem!!

Zahvalila pa bi se tudi vsem prijateljem in lastnikom psov, ki me skozi vsa leta podpirajo, ter mi zaupajo svoje štirinožne prijatelje, da jih lahko v ringu predstavim v najboljši možni luči. Ni lepšega od nasmeška zadovoljnih lastnikov, ter veselega mahanja pasjih repkov. Hvala!